Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
EPCdiensten.be Info & advies over de EPC keuring
EPCdiensten.be

EPC keuring: werkwijze

Bij verkoop of verhuur van een woning ben je verplicht om een EPC keuring uit te laten voeren. Maar hoe verloopt een EPC keuring? Alle noodzakelijke info vind je hier terug.

 

Inspectie ter plaatse

De energiedeskundige verzamelt de invoergegevens, die noodzakelijk zijn voor het berekenen van het energieverbruik en het energieprestatiecertificaat (EPC-attest) tijdens het plaatsbezoek. Bij de inspectie wordt het volume van het gebouw opgemeten, evenals de afmetingen van de ramen en deuren. De opbouw van de wanden, vloeren en het dak wordt bepaald.

Om het globale energieverbruik van de woning te kunnen bepalen, maakt de energiedeskundige een inventarisatie van de verwarmingsinstallatie, de warmwaterproductie, ventilatietechnieken en hernieuwbare energie op.

Afhankelijk van het type woning neemt de opmeting en vaststellingen ongeveer 1 uur in beslag.

Wil je een EPC keuring laten uitvoeren? Je kan via deze pagina offertes aanvragen.

 

epc werkwijze

 

Energieprestatiecertificaat berekenen

De erkende energiedeskundige verwerkt de verzamelde gegevens op kantoor en berekent het energieverbruik. Vervolgens zet de energiedeskundige deze gegevens in de energieprestatiedatabank. Het EPC-getal wordt berekend door het jaarlijks primair energieverbruik te delen door de bruikbare oppervlakte. Hoe lager het EPC-getal op het energieprestatiecertificaat, hoe lager het energieverbruik van de wooneenheid is. Een EPC-getal van 153 wilt bijvoorbeeld zeggen dat men een superzuinige woning heeft. Een EPC-getal van bijvoorbeeld 895 geeft aan dat men veel energie zal verbruiken om de woning te verwarmen.

Afhankelijk van het type woning neemt dit nog eens 1.5 tot 3 uur in beslag.

 

Aanbieding van EPC attest bij het Vlaams Energieagentschap (VEA)

De energiedeskundige biedt het energieprestatiecertificaat elektronisch aan bij het Vlaams Energieagentschap (VEA).
Het Vlaams energieagentschap stuurt het EPC-certificaat met aanbevelingen naar de energiedeskundige.

 

Offertes ontvangen

Een EPC keuring, EPB keuring, energieaudit, ... laten uitvoeren? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 energiedeskundigen actief in jouw buurt.